Ο ψευδομουσακάς του Γιάννη!

Άνεμος Magazine 24/12/2019 0

✅ Υλικά που θα χρειαστείτε για τέσσερα άτομα:
-Τρεις μελιτζάνες, φλάσκες!
-Τρία κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
-Δυο ή τρεις πατάτες μέτριου μεγέθους εξίσου
-Ένα βαζάκι κόκκινη σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση από την πεθερά σας), αν δεν έχετε πεθερά ή σάλτσα, προτιμήστε ψιλοκομμένο ντοματάκι σε κονσέρβα
-Θυμάρι φρέσκο μπόλικο
-Λίγη ρίγανη του βουνού
-Αλάτι και ζωμό λαχανικών σε σκόνη
-Ελαιόλαδο φυσικά
-Κιμά προπρομαγειρεμένο, που ‘ναι καλό να διατηρείτε στην κατάψυξη για μια τέτοια περίσταση ή μια πλούσια μακαρονάδα, όταν δεν έχετε χρόνο ή κουράγιο για μαγείρεμα (επίσης αν έχετε καλή πεθερά στη σύνταξη, μπορεί να σας τον ετοιμάζει εκείνη!)
-Την καλή σας την καρδιά και 20 λεπτά προετοιμασίας

✅ Εκτέλεση συνταγής, πριν την εκτελέσετε στο πιάτο σας!

-Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες φέτες και τις πατάτες κυδωνάτες, μπορείτε και μικρότερες και τις προφουρνίζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 20-30 λεπτά
-Ανάβουμε στο φουλ τον κλασικό φούρνο με αντιστάσεις
και
βάζουμε το κρεμμύδι, κομμένο κάθετα σε λεπτές φέτες, έπειτα το βασανίζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για έξι λεπτά ως να τα παίξει!

-Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες, προσθέτοντας στη μέση του ψησίματος το κρεμμύδι, που επιεικώς έχει ήδη μαλακώσει
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί κι αλλάζουμε ταψί!
-Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψί με τεφλόν, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη σπάτουλα, προσθέτοντας τον μαγειρεμένο κιμά και τη σάλτσα ντομάτας.

-Ψήνουμε το γευστικό αυτό ποίημα γι’ άλλη μισή ώρα, ανάλογα με τον φούρνο σας, έχοντας προσθέσει λίγη καστανή ζάχαρη και τον ζωμό σε σκόνη.

Σερβίρουμε το πιάτο χλιαρό με κανένα συνοδευτικό ή λίγη γραβιέρα Αμφιλοχίας, αλλά αν δεν έχετε βάλτε ό,τι τυρί έχετε στο άδειο σας ψυγείο.
❤️️ Καλή όρεξη σε όλες και όλους σας!

*Η μπεσαμέλ, πιστέψτε με, δεν είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά θα πρόσθετε μπόλικες θερμίδες στο πιάτο/α σας!

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *